Selecteer een pagina

Hoewel het luchtruim voorlopig nog even gesloten is, zal dat niet voor altijd zo blijven. Zodra de internationale vluchten weer op gang komen, zit een weekje New York er weer in. Maar bij elke reis zijn er risico’s. Om de impact van onvoorziene gebeurtenissen zo beheersbaar mogelijk te houden, kan het handig zijn om een reisverzekering aan te gaan.

Mensen, Vrouw, Reizen, Avontuur, Trek, Berg, Steen

Wat houdt een reisverzekering precies in?

Een reisverzekering biedt dekking in het geval van onvoorziene gebeurtenissen. Mocht je in het buitenland plotseling ziek worden of betrokken raken bij een ongeval, zorgt de reisverzekering ervoor dat je ziektekosten en eventuele bijkomende kosten worden gedekt. Dit kan aardig wat schelen, vergeleken met een situatie waar je zelf voor alles zou moeten opdraaien.

Is een reisverzekering verplicht om te kunnen reizen naar New York?

Hoewel het niet verplicht is om een reisverzekering af te sluiten bij een reis naar de Verenigde Staten, is het wel aan te raden. De medische kosten in Amerika liggen doorgaans vele malen hoger dan in Nederland. Dit komt doordat de VS een ander zorgstelsel heeft, met minder zware subsidies op gezondheidszorg en hogere kosten voor medische ingrepen. Zelfs de kosten van een ligdag in een ziekenhuis in New York zijn vele malen hoger dan in Nederland. Zonder reisverzekering kun je, bij een eventueel ongeval, voor een aardige rekening komen te staan.

Wat kost een reisverzekering voor New York ongeveer?

Er zijn verschillende typen reisverzekering. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering. Bij het eerste type ben je het hele jaar door verzekerd, waardoor je het hele jaar zorgeloos op reis kunt, tegen een vast tarief (voor je verzekering, uiteraard). Kortlopende reisverzekeringen zijn juist eerder geschikt als je niet vaak op reis gaat, en niet voor lange perioden tegelijk in het buitenland blijft. Daarnaast kun je zelf kiezen hoe uitgebreid de dekking is die je wilt hebben. De uiteindelijke kosten hangen volledig af van de duur van de verzekering, de gewenste dekking en de bestemming.

Biedt mijn Nederlandse verzekering ook dekking in de Verenigde Staten?

Je reguliere, verplichte Nederlandse zorgverzekering biedt een zekere mate van dekking in het buitenland, maar alleen tegen Nederlandse tarieven. Als de zorgkosten hoger zijn (zoals in de VS het geval is), is de dekking verre van voldoende, waardoor je, bij eventuele medische kosten, het verschil zelf zou moeten betalen. Daarnaast biedt je Nederlandse verzekering, aangezien het uitsluitend een zorgverzekering is, geen dekking voor andere, niet-medische onvoorziene omstandigheden, zoals vertraging, overmacht of juridische situaties. Ook in die gevallen zou je er dus zelf voor moeten opdraaien. Meer informatie hierover is te vinden op deze zorgverzekering vergelijker.